Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till komprimerad

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till komprimerad.


Vad betyder komprimerad

Sett till sina synonymer betyder komprimerad ungefär förminskad eller hoptryckt, men är även synonymt med exempelvis "koncentrera" och "koncentrerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till komprimerad. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet komprimerad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för komprimerad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet komprimerad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. • Vita huset släpper den 25 september en komprimerad utskrift av samtalet mellan USA:s och Ukrainas president.  
 2. Till sist är kärnan tillräckligt komprimerad för att starta heliumfusion och stjärnan krymper nu igen i radie och ökar sin yttemperatur.  
 3. Den visuella upplösningen på materialet varierar mellan HD-kvalitet och lägre upplösning i starkt komprimerad (läs: pixelisering) version.  
 4. Hans bok Bishoy Chalachchitra översattes till engelska 2006 som Speaking of Films, och består av en komprimerad beskrivning av hans filosofi kring olika aspekter av film.  
 5. Medan jordens höga densitet till stor del orsakas av den kompression som den stora tyngden av jordens massa orsakar på dess inre regioner så är Merkurius mycket mindre och inte alls lika komprimerad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av komprimerad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet komprimerad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "komprimerad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet komprimerad förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till komprimerad

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar komprimerad.


Mer information om komprimerad

Andra sätt att lära sig mer kring vad komprimerad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av komprimerad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om komprimerad

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för komprimerad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är komprimerad synonymt med både förminskad och hoptryckt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.