Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till i mitten

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till i mitten.


Vad betyder i mitten

Sett till sina synonymer betyder i mitten ungefär central eller i mitten av, men är även synonymt med exempelvis "koncentrerad" och "medial". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till i mitten. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet i mitten kan användas i en mening.


Exempelmeningar för i mitten

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet i mitten kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Flera fartyg utsattes i mitten av maj för någon form av sabotage utanför Förenade arabemiratens kust.  
  2. Utsikt från ruinerna av Lenaborg i Tidaholms kommun, byggd som kunglig bostad i mitten av 1200-talet.  
  3. Efter de två första vändningarna låg svenskan i mitten av heatet men tappade på slutet och blev sist.  
  4. Den längsta av dessa tunnlar är Ernst Auguststollen, byggd i mitten av 1800-talet, som är 35 km lång.  
  5. Han blir lite passiv där han tvekade på några bollar i mitten av femte setet, säger experten Rignell.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till i mitten

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar i mitten.


Mer information om i mitten

Andra sätt att lära sig mer kring vad i mitten betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av i mitten är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om i mitten

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är i mitten synonymt med både central och i mitten av, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.