Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till koka böcker

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till koka böcker.


Vad betyder koka böcker

Att koka böcker innebär att som företagare fuska med sin bokföring.

Ordet koka böcker var en del av nyordslistan 2011 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder koka böcker ungefär fuska med bokföringen, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till koka böcker. Vår databas innehåller även en engelsk översättning till koka böcker.

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Engelsk översättning av koka böcker

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen koka böcker.


Mer information om koka böcker

Andra sätt att lära sig mer kring vad koka böcker betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för koka böcker samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av koka böcker för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till koka böcker, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om koka böcker

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fuska med bokföringen synonymt med koka böcker, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.