Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till klurig

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till klurig.


Vad betyder klurig

Sett till sina synonymer betyder klurig ungefär svår eller finurlig, men är även synonymt med exempelvis "marig" och "lurig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klurig. Vår databas innehåller även tre böjningar av klurig, tre exempelmeningar på hur ordet klurig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klurig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klurig.


Exempelmeningar för klurig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klurig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag har en klurig stil för många och det är även en fördel att jag är ”southpaw” (en vänsterhänt boxare, reds anm).  
  2. Storslagen natur och klurig terräng det är vad som väntar världseliten i orientering när Idre Fjäll arrangerar världscupen.  
  3. Frölundas stjärna Johan Sundström fick matchstraff mot Zürich.Detta efter en bentackling på forwarden, Justin Azevedo.Den här är klurig, säger SVT:s expert, Maria Rooth.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av klurig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet klurig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klurig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klurig förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till klurig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar klurig.


Mer information om klurig

Andra sätt att lära sig mer kring vad klurig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klurig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klurig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för klurig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klurig synonymt med både svår och finurlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.