Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till klimax

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till klimax fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder klimax

Sett till sina synonymer betyder klimax ungefär höjdpunkt eller topp, men är även synonymt med exempelvis "clou" och "höjd|punkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klimax. Vår databas innehåller även sex böjningar av klimax, fem exempelmeningar på hur ordet klimax kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klimax

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klimax.


Exempelmeningar för klimax

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klimax kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han arbetade framför allt med solisternas melodier och storartade körer, vilka bygger upp operornas klimax.  
 2. Mot slutet av videon sjunger hon till mannen från en TV-skärm och framför låtens klimax i olika kläder och på olika platser i huset.  
 3. Någon form av klimax under dessa år uppnåddes den 25 oktober 2009 när ÖFK slog Carlstad United med 3–0 inför 3 129 åskådare hemma på Jämtkraft Arena.  
 4. De motsättningar som Auden bygger upp under hela dikten når sin klimax i de två sista delarna av dikten som föregår den avslutande delen "Flykten till Egypten".  
 5. Hennes vistelse i Grenada och en kort romans förkortas av en orkan, som också blir klimax på ett mordförsök, där Salander räddar livet på det tilltänkta offret.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av klimax

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet klimax.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klimax" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klimax förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till klimax

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar klimax.


Mer information om klimax

Andra sätt att lära sig mer kring vad klimax betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klimax är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klimax

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för klimax i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klimax synonymt med både höjdpunkt och topp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.