Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till invecklad

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till invecklad.


Vad betyder invecklad

Sett till sina synonymer betyder invecklad ungefär komplicerad eller svår, men är även synonymt med exempelvis "krånglig" och "komplex". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till invecklad. Vår databas innehåller även två böjningar av invecklad, fem exempelmeningar på hur ordet invecklad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av invecklad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet invecklad.


Exempelmeningar för invecklad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet invecklad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Liksom många andra av Murakamis berättelser är Kafka på stranden en invecklad och surrealistisk historia.  
 2. Intrigen är synnerligen invecklad och har drag som återkommande förekommit i Shakespeares tidigare pjäser.  
 3. Fonografen länkades genom en invecklad arrangemang av hissblock till filmprojektorn, vilket tillät synkronisering (under ideala förhållanden).  
 4. Grekiskan i första Petrusbrevet är klar och direkt och stilen rankas som en av Nya testamentets bästa, den i andra invecklad och medvetet dunkelt framställd.  
 5. Kafka på stranden uppvisar Murakamis typiska blandning av populärkultur, vardagliga detaljer, magisk realism, spänning, humor, en invecklad handling och potent sexualitet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av invecklad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet invecklad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "invecklad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet invecklad förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till invecklad

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar invecklad.


Mer information om invecklad

Andra sätt att lära sig mer kring vad invecklad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av invecklad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om invecklad

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för invecklad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är invecklad synonymt med både komplicerad och svår, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.