Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till krånglig

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till krånglig.


Vad betyder krånglig

Sett till sina synonymer betyder krånglig ungefär invecklad eller intrikat, men är även synonymt med exempelvis "strulig" och "svår". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till krånglig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av krånglig, tre exempelmeningar på hur ordet krånglig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av krånglig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet krånglig.


Motsatsord till krånglig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till krånglig.

älskvärd, intagande


Exempelmeningar för krånglig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet krånglig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Föräldrar har tyckt den varit krånglig och Datainspektionen konstaterade i november i en granskning att den hade ”allvarliga brister”.  
  2. Om det rödgröna blocket vinner valet kan det bli en krånglig regeringsbildning med tanke på att partierna har väldigt olika åsikter i framför allt invandringsfrågan, enligt Nordstrand.  
  3. Det är väldigt glädjande trots allt att världssamfundet har lyckats komma överens om en såpass krånglig och tekniskt komplicerad sak som en regelbok för Parisavtalet, säger hon och tillägger:.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av krånglig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet krånglig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "krånglig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet krånglig förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till krånglig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar krånglig.


Mer information om krånglig

Andra sätt att lära sig mer kring vad krånglig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av krånglig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om krånglig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för krånglig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är krånglig synonymt med både invecklad och intrikat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är älskvärd en antonym till krånglig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.