Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till identitet

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till identitet.


Vad betyder identitet

Sett till sina synonymer betyder identitet ungefär fullständig likhet eller känsla av tillhörighet, men är även synonymt med exempelvis "sin person" och "självbild". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till identitet. Vår databas innehåller även sju böjningar av identitet, fem exempelmeningar på hur ordet identitet kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av identitet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet identitet.


Exempelmeningar för identitet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet identitet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Om våra begrepp är tillräckligt klara, så inser vi omedelbart deras inbördes identitet eller motsats.  
 2. Hon har bott i Sverige sedan hon var 12 år och behövt söka sin identitet, både som iransk och svensk.  
 3. Men etniska mongoler anser att det är ett ännu ett ingrepp för att krossa deras kulturella identitet.  
 4. Åkerfeldt tycker att ingen enskild låt representerar hela albumet, de har samtliga en egen identitet.  
 5. • 32 nationer har lagar som begränsar möjligheten för hbtq-personer att öppet prata om sin identitet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av identitet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet identitet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "identitet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet identitet förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till identitet

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar identitet.


Mer information om identitet

Andra sätt att lära sig mer kring vad identitet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av identitet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om identitet

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för identitet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är identitet synonymt med både fullständig likhet och känsla av tillhörighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.