Synonymerna.se logotyp

Synonymer till träta

 

Synonymer till träta

Engelsk översättning av träta

  • quarrel

Sökvolym på internet för träta

Sökvolymen för träta är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om träta

Vi har totalt tio synonymer till träta, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för träta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet träta

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet träta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till träta

Ord som innehåller eller liknar träta: administration, administrativ, administrator, administratör, affärsstrategi, carex rostrata, demonstration, demonstrationer, efterträtt, fåntratt, frustration

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av träta

träta synonym
andra ord för träta
träta betyder
exempel träta
träta förklaring
definition träta
träta i en mening
stavning träta
träta annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är träta synonymt med både gräla och munhuggas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)