Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till högre

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till högre fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder högre

Sett till sina synonymer betyder högre ungefär ädlare eller äldre, men är även synonymt med exempelvis "finare" och "förfinad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till högre. Vår databas innehåller även nio motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet högre kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till högre

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till högre.

grov, skrovlig, ojämn, inte finfördelad, inte bearbetad, inte bearbetad i detalj, yngre i tjänsten, lägre i rang, underordnad


Exempelmeningar för högre

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet högre kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi måste jobba med förbokade och andra typer av insatser för att nå ännu högre, säger Maria Landgren.  
 2. Klostret uppfördes på en stor ö i Ringsjön, vars vattenyta före 1800-talet var betydligt högre än nu.  
 3. Den 63-årige Sarkozy kommer dock att överklaga beslutet till en högre instans, enligt hans advokater.  
 4. Viktigt är att självmordsrisken fortsätter att visa sig högre bland unga, tidigt i sjukdomsförloppet.  
 5. De lyser upp när de störs och gör på så sätt angriparen synlig för rovdjur högre upp i näringskedjan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av högre

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet högre.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "högre" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet högre förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till högre

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar högre.


Mer information om högre

Andra sätt att lära sig mer kring vad högre betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av högre är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om högre

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för högre i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är högre synonymt med både ädlare och äldre, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är grov en antonym till högre.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.