Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ädlare

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till ädlare.


Vad betyder ädlare

Sett till sina synonymer betyder ädlare ungefär finare eller förfinad, men är även synonymt med exempelvis "högre". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ädlare. Vår databas innehåller även sex motsatsord samt två exempelmeningar på hur ordet ädlare kan användas i en mening.


Motsatsord till ädlare

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ädlare.

grov, skrovlig, ojämn, inte finfördelad, inte bearbetad, inte bearbetad i detalj


Exempelmeningar för ädlare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ädlare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De moderna Holsteinarna påminner mycket om de äldre varianterna men har fått ett ädlare utseende och mer korrekta, taktfasta gångarter.  
  2. Hon var av ädlare börd än exempelvis Jane Seymour och Catherine Parr, två av Henrik VIII:s senare gemåler Namnet Boleyn kunde stavas på olika sätt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till ädlare

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ädlare.


Mer information om ädlare

Andra sätt att lära sig mer kring vad ädlare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ädlare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ädlare

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ädlare i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ädlare synonymt med både finare och förfinad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är grov en antonym till ädlare.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.