Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till finare

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till finare.


Vad betyder finare

Sett till sina synonymer betyder finare ungefär ädlare eller förfinad, men är även synonymt med exempelvis "högre". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till finare. Vår databas innehåller även sex motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet finare kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till finare

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till finare.

grov, skrovlig, ojämn, inte finfördelad, inte bearbetad, inte bearbetad i detalj


Exempelmeningar för finare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet finare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var första gången på 43 år som en jazzartist fick ett av de finare priserna vid den årliga galan.  
 2. En återgång till lokalpolitiken kan samtidigt bli en språngbräda för ett ännu finare arbete i framtiden.  
 3. Hon kunde haft lite finare övergångar från passagen till piaff, säger SVT Sports expert Gunilla Byström.  
 4. Har jordprovet låg halt av material som är finare än 0,063 mm kan det siktas som det är, i ungefär 10 minuter.  
 5. En herres matsmältningssystem ansågs helt enkelt finare än hos underordnade bönder och krävde därför en finare kost.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "finare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet finare förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om finare

Andra sätt att lära sig mer kring vad finare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av finare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om finare

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för finare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är finare synonymt med både ädlare och förfinad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är grov en antonym till finare.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.