Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hemlig

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till hemlig.


Vad betyder hemlig

Sett till sina synonymer betyder hemlig ungefär förtäkt eller förtegen, men är även synonymt med exempelvis "dold" och "förborgad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hemlig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av hemlig, fem exempelmeningar på hur ordet hemlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hemlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hemlig.


Motsatsord till hemlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till hemlig.

offentlig, öppen


Exempelmeningar för hemlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hemlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Läckta videoklipp visar dock att hon har haft hemlig kontakt med sin vän Tiina Jauhiainen i flera år.  
 2. En hemlig underrättelsegrupp skapades för att hantera informationen och möjliga sätt att hantera den.  
 3. Detta skedde i samband med en hemlig, men misslyckad, israelisk insats på Gazaremsan sent på söndagen.  
 4. Omfattningen av donationen är hemlig, men klart är att den bara räcker till ett fåtal svenska patienter.  
 5. Hackarna ska inte ha kommit över hemlig information, men man vet ännu inte vem som ligger bakom attacken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hemlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hemlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hemlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hemlig förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hemlig

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar hemlig.


Mer information om hemlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad hemlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hemlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hemlig

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hemlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hemlig synonymt med både förtäkt och förtegen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är offentlig en antonym till hemlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.