Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till maskerad

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till maskerad.


Vad betyder maskerad

Sett till sina synonymer betyder maskerad ungefär hemlig, men är även synonymt med exempelvis "utklädd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till maskerad. Vår databas innehåller även två motsatsord, sju böjningar av maskerad, fem exempelmeningar på hur ordet maskerad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av maskerad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet maskerad.


Motsatsord till maskerad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till maskerad.

offentlig, öppen


Exempelmeningar för maskerad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet maskerad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Polis larmades natten till måndagen till Hovslätt söder om Jönköping om en maskerad person med ett svärd.  
 2. Hugo Weaving spelar rollen som V, en maskerad och karismatisk frihetskämpe som hämnas de personer som vanställt honom.  
 3. Många berättade mystiska historier om hur ledaren i lönndom stridit som vanlig soldat och dök upp maskerad lite överallt.  
 4. Här hölls också, efter franskt mönster, offentliga maskeradbaler, där man bara släpptes in maskerad; biljetten var billig.  
 5. Polisen har ryckt ut till Ronna under söndagseftermiddagen efter larm om en maskerad person med ett vapenliknande föremål.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av maskerad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet maskerad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "maskerad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet maskerad förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till maskerad

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar maskerad.


Mer information om maskerad

Andra sätt att lära sig mer kring vad maskerad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av maskerad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om maskerad

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för maskerad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är maskerad synonymt med både hemlig och utklädd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är offentlig en antonym till maskerad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.