Synonymerna.se logotyp

Synonymer till kännetecken

 

Synonymer till kännetecken

Engelsk översättning av kännetecken

  • distinguishing feature

Sökvolym på internet för kännetecken

Sökvolymen för kännetecken är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är kännetecken

Mer information om kännetecken

Vi har totalt elva synonymer till kännetecken, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för kännetecken, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad kännetecken betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till kännetecken. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kännetecken samt även hur man stavar till kännetecken. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kännetecken eller en mer djupgående förklaring av kännetecken egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till kännetecken är att leta efter antonymer till kännetecken, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om kännetecken

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Närmeord till kännetecken

Ord som innehåller eller liknar kännetecken: känneteckna, kännetecknande, kännetecknar, kännetecknar alla människor, viktigt kännetecken


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kännetecken synonymt med både egenhet och särdrag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)