Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hade för avsikt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hade för avsikt.


Vad betyder hade för avsikt

Sett till sina synonymer betyder hade för avsikt ungefär ämnade, men är även synonymt med exempelvis "avsåg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hade för avsikt. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet hade för avsikt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för hade för avsikt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hade för avsikt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Åklagaren hade för avsikt att binda Christer Pettersson till det potentiella mordvapnet.
  2. Den misstänkte sa att han hade för avsikt att döda vita människor, framför allt poliser.
  3. Stefan Löfven sade att han verkligen inte hade för avsikt att lägga sig i Vattenfalls förehavanden.
  4. De två radikaliserade männen, födda 1987 och 1993, hade för avsikt att utföra en attack på fransk mark.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Mer information om hade för avsikt

Andra sätt att lära sig mer kring vad hade för avsikt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för hade för avsikt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av hade för avsikt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till hade för avsikt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om hade för avsikt

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hade för avsikt synonymt med både ämnade och avsåg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.