Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avsåg

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till avsåg.


Vad betyder avsåg

Sett till sina synonymer betyder avsåg ungefär ämnade eller angick, men är även synonymt med exempelvis "åsyftade" och "gällde". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avsåg. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet avsåg kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för avsåg

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avsåg kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I veckan meddelade den saudiledda koalitionen att den avsåg att lätta på blockaden, redan under lördagen tilläts flygplan med medicinsk utrustning sedan att landa i huvudstaden Sanaa.
  2. Åklagaren avsåg att binda Christer Pettersson till det potentiella mordvapnet.
  3. De två radikaliserade männen, födda 1987 och 1993, avsåg att utföra en attack på fransk mark.
  4. Den misstänkte sa att han avsåg att döda vita människor, framför allt poliser.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avsåg

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avsåg.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avsåg" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avsåg förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avsåg

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar avsåg.


Mer information om avsåg

Andra sätt att lära sig mer kring vad avsåg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avsåg är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avsåg

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för avsåg i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avsåg synonymt med både ämnade och angick, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.