Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till blindtarm

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till blindtarm fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder blindtarm

Sett till sina synonymer betyder blindtarm ungefär caecum eller cecum, men är även synonymt med exempelvis "onödig person" och "överflödig person". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till blindtarm. Vår databas innehåller även sju böjningar av blindtarm, en exempelmeningar på hur ordet blindtarm kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av blindtarm

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet blindtarm.


Exempelmeningar för blindtarm

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet blindtarm kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sovmöss är allätare; då de saknar blindtarm kan de inte äta växtdelar med cellulosa som andra gnagare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av blindtarm

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet blindtarm.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "blindtarm" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet blindtarm förekommer det i genomsnitt ca. 14800 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till blindtarm

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar blindtarm.


Mer information om blindtarm

Andra sätt att lära sig mer kring vad blindtarm betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av blindtarm är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om blindtarm

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för blindtarm i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är blindtarm synonymt med både caecum och cecum, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.