Synonymerna.se logotyp

Synonymer till radar

 

Synonymer till radar

Engelsk översättning av radar

  • radar

Sökvolym på internet för radar

Sökvolymen för radar är ca. 2400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om radar

Vi har totalt fyra synonymer till radar, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för radar, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad radar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till radar. Exempelvis kan man söka efter andra ord för radar samt även hur man stavar till radar. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av radar eller en mer djupgående förklaring av radar egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till radar är att leta efter antonymer till radar, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om radar

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3
  • Ordet radar är en palindrom, och blir således samma sak även om det skrives baklänges

Grundpoäng för radar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Närmeord till radar

Ord som innehåller eller liknar radar: anpassa sig efter rådande seder och bruk, anträda, autostrada, avråda, beträda, biträda, bräda, budskap till efterträdare, den som drar i trådarna, dra i trådarna, efterträda, efterträdande


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är radar synonymt med både ekoradio och navigationsinstrument, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)