Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till radar

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till radar fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder radar

Sett till sina synonymer betyder radar ungefär ekoradio eller navigationsinstrument, men är även synonymt med exempelvis "navigeringsutrustning" och "radarutrustning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till radar. Vår databas innehåller även sju böjningar av radar, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av radar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet radar.


Engelsk översättning av radar

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet radar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "radar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet radar förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till radar

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar radar.


Mer information om radar

Andra sätt att lära sig mer kring vad radar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för radar samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av radar för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till radar, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om radar

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3
  • Ordet radar är en palindrom, och blir således samma sak även om det skrives baklänges

Grundpoäng för radar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är radar synonymt med både ekoradio och navigationsinstrument, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.