Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ha otur

 

Synonymer till ha otur

idiomatiskt uttryck
sitta på pottkanten

Mer information om ha otur

Vi har totalt en synonym till ha otur, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för ha otur inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ha otur betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ha otur. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ha otur samt även hur man stavar till ha otur. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ha otur eller en mer djupgående förklaring av ha otur egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ha otur är att leta efter antonymer till ha otur, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ha otur

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sitta på pottkanten synonymt med ha otur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)