Synonymerna.se logotyp

Synonymer till piktogram

 

Synonymer till piktogram

ungefär
emoji

Vad betyder piktogram?

Ett piktogram är en symbol som används för att beskriva ett begrepp, ofta på ett enkelt sätt genom till exempel en illustration. Exempel på piktogram är de emojis som ofta används i sociala medier, till exempel: 😀

Piktogram är närbesläktade med ideogram.

Texten uppdaterades senast 2016-08-28

Sökvolym på internet för piktogram

Sökvolymen för piktogram är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om piktogram

Vi har totalt två synonymer till piktogram, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för piktogram inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet piktogram

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet piktogram i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är piktogram synonymt med både ideogram och emoji, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)