Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till guld

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till guld fördelade på sex ordgrupper.


Vad betyder guld

Sett till sina synonymer betyder guld ungefär första plats eller förstapris, men är även synonymt med exempelvis "grundämne 79" och "guldfärg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till guld. Vår databas innehåller även tre böjningar av guld, fem exempelmeningar på hur ordet guld kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av guld

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet guld.


Exempelmeningar för guld

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet guld kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Och innan dess på 80-, 90- och början av 2000-talet tog Sverige guld i åtta av elva Europamästerskap.  
 2. Under OS i Rio tog hon ett guld (100 m fjäril), ett silver (200 m fritt) och ett brons (100 m fritt).  
 3. Jag har jag mest tänkt att det försvårar… att ett brittiskt lag skulle haft större chans på ett guld?  
 4. Individuellt leder den regerande Europamästaren Martin Fuchs, som alltså tog ett guld med laget idag.  
 5. Ett guld smakar extra gott när man delar det med sina kompisar”, säger Lundberg i ett pressmeddelande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av guld

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet guld.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "guld" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet guld förekommer det i genomsnitt ca. 9900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till guld

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar guld.


Mer information om guld

Andra sätt att lära sig mer kring vad guld betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av guld är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om guld

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för guld i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är guld synonymt med både första plats och förstapris, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.