Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till igenom

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till igenom.


Vad betyder igenom

Sett till sina synonymer betyder igenom ungefär via, men är även synonymt med exempelvis "genom". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till igenom. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet igenom kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för igenom

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet igenom kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Delstaten Alabama har röstat igenom nya abortlagar som förbjuder abort, även vid våldtäkt och incest.  
 2. Måndag 15 oktober söker turkiska myndigheter under kvällen och natten igenom det saudiska konsulatet.  
 3. Låt oss diskutera den och ta den tiden att fundera igenom det för att undvika politisk oro i Sverige.  
 4. Det är tufft för ålar att ta sig igenom en turbin för ålar och det är ingenting som vi heller önskar.  
 5. Det har varit en väldigt tuff vecka, med utmaningar jag aldrig trodde att vi skulle behöva gå igenom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av igenom

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet igenom.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "igenom" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet igenom förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till igenom

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar igenom. Här kommer de tio första.


Mer information om igenom

Andra sätt att lära sig mer kring vad igenom betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av igenom är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om igenom

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för igenom i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är igenom synonymt med både via och genom, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.