Synonymerna.se logotyp

Synonymer till vettig

 

Synonymer till vettig

Engelsk översättning av vettig

  • (även allmänt "bra") sensible

Sökvolym på internet för vettig

Sökvolymen för vettig är ca. 260 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 260 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om vettig

Vi har totalt sex synonymer till vettig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för vettig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad vettig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till vettig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för vettig samt även hur man stavar till vettig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av vettig eller en mer djupgående förklaring av vettig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till vettig är att leta efter antonymer till vettig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om vettig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för vettig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till vettig

Ord som innehåller eller liknar vettig: vanvettig, vanvettigt


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vettig synonymt med både förnuftig och resonabel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)