Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fira

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till fira.


Vad betyder fira

Sett till sina synonymer betyder fira ungefär celebrera eller högtidlighålla, men är även synonymt med exempelvis "festa" och "hylla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fira. Vår databas innehåller även en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av fira

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet fira.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fira" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fira förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fira

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar fira.


Mer information om fira

Andra sätt att lära sig mer kring vad fira betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fira samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fira för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till fira, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om fira

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för fira i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fira synonymt med både celebrera och högtidlighålla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.