Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till genomföra

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till genomföra.


Vad betyder genomföra

Sett till sina synonymer betyder genomföra ungefär förverkliga eller realisera, men är även synonymt med exempelvis "uträtta" och "fullfölja". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till genomföra. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet genomföra kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för genomföra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet genomföra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Flera rymdföretag har konkurrerat om uppdraget att bygga den farkost som ska genomföra månlandningen.  
 2. Det han nu försöker genomföra är något annat än det han talade om under valrörelsen, konstaterade de.  
 3. I det tidiga stadiet av häckningsperioden försöker hanen oftast utan framgång genomföra kopulationer.  
 4. Jag ger den bilden jag själv har, att jag är väldigt positiv till att vi är här och kan genomföra OS.  
 5. Det är oklart om Donald Trump kommer genomföra sitt planerade möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av genomföra

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet genomföra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "genomföra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet genomföra förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till genomföra

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar genomföra.


Mer information om genomföra

Andra sätt att lära sig mer kring vad genomföra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av genomföra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om genomföra

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för genomföra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är genomföra synonymt med både förverkliga och realisera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.