Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fake news

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till fake news fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder fake news

Fake news klassificeras som medvetet spridande av desinformation, antingen via traditionella medier såsom tidningar och nyhetsprogram eller genom sociala medier, där syftet med desinformationen vanligen är att vilseleda i politiskt syfte.

Ordet är som synes engelskt, men är ändå vanligare i Sverige än den direkta svenska översättningen fejkade nyheter.


Sett till sina synonymer betyder fake news ungefär alternativa fakta eller falska nyheter, men är även synonymt med exempelvis "fejkade nyheter" och "fejknyheter". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fake news. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet fake news kan användas i en mening samt en engelsk översättning.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Exempelmeningar för fake news

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fake news kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Det hela bottnade i att Trump kallade protesterna i London för fake news.
  2. Han hade länge kallat tidningarna och andra medier för fake news, och sade så sent som i måndags att Vita huset planerar att avsluta prenumerationerna.
  3. Tomten lät hälsa att det inte alltid är så lätt att vara tomte i en tid där fake news har blivit så vanligt.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av fake news

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen fake news.


Mer information om fake news

Andra sätt att lära sig mer kring vad fake news betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fake news samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fake news för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till fake news, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om fake news

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fake news synonymt med både alternativa fakta och falska nyheter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.