Synonymerna.se logotyp

Synonymer till fake news

 

Synonymer till fake news

Vad betyder fake news?

Fake news klassificeras som medvetet spridande av desinformation, antingen via traditionella medier såsom tidningar och nyhetsprogram eller genom sociala medier, där syftet med desinformationen vanligen är att vilseleda i politiskt syfte.

Ordet är som synes engelskt, men är ändå vanligare i Sverige än den direkta svenska översättningen fejkade nyheter.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av fake news

  • fake news

Exempelmeningar för fake news

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fake news kan användas.

  1. Det hela bottnade i att Trump kallade protesterna i London för fake news.
  2. Han hade länge kallat tidningarna och andra medier för fake news, och sade så sent som i måndags att Vita huset planerar att avsluta prenumerationerna.
  3. Tomten lät hälsa att det inte alltid är så lätt att vara tomte i en tid där fake news har blivit så vanligt.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om fake news

Vi har totalt fyra synonymer till fake news, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för fake news, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda fake news i en mening.

Data om ordet fake news

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fake news synonymt med både alternativa fakta och falska nyheter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)