Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till alternativa fakta

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till alternativa fakta.


Vad betyder alternativa fakta

Alternativa fakta är ett begrepp som i den dagliga debatten används för att benämna sådant som framställs som fakta, trots att det är möjligt att motbevisa med hjälp av pålitliga källor.

Ordet alternativa fakta var en del av nyordslistan 2017 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder alternativa fakta ungefär fake news, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till alternativa fakta. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet alternativa fakta kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Exempelmeningar för alternativa fakta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet alternativa fakta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Tusentals demonstrerar i dag för vetenskap och mot så kallade alternativa fakta.
  2. Dessutom gick Trumps rådgivare Kellyanne Conway senare ut och sade att Priebus uttalande var byggt på alternativa fakta.
  3. Hon kallade hans påståenden för 'alternativa fakta' under intervjun i BBC-programmet 'Ask a citizen'.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av alternativa fakta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen alternativa fakta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "alternativa fakta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen alternativa fakta förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om alternativa fakta

Andra sätt att lära sig mer kring vad alternativa fakta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för alternativa fakta samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av alternativa fakta för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till alternativa fakta, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om alternativa fakta

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fake news synonymt med alternativa fakta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.