Synonymerna.se logotyp

Synonymer till alternativa fakta

 

Synonymer till alternativa fakta

ungefär
fake news

Vad betyder alternativa fakta?

Alternativa fakta är ett begrepp som i den dagliga debatten används för att benämna sådant som framställs som fakta, trots att det är möjligt att motbevisa med hjälp av pålitliga källor.

Ordet alternativa fakta var en del av nyordslistan 2017 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av alternativa fakta

  • alternative facts

Exempelmeningar för alternativa fakta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet alternativa fakta kan användas.

  1. Tusentals demonstrerar i dag för vetenskap och mot så kallade alternativa fakta.
  2. Dessutom gick Trumps rådgivare Kellyanne Conway senare ut och sade att Priebus uttalande var byggt på alternativa fakta.
  3. Hon kallade hans påståenden för 'alternativa fakta' under intervjun i BBC-programmet 'Ask a citizen'.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för alternativa fakta

Sökvolymen för alternativa fakta är ca. 210 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 210 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om alternativa fakta

Vi har totalt en synonym till alternativa fakta, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för alternativa fakta, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda alternativa fakta i en mening.

Data om ordet alternativa fakta

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fake news synonymt med alternativa fakta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)