Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fejkade nyheter

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till fejkade nyheter fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder fejkade nyheter

Fejkade nyheter är osanningar som sprids i medierna som om de vore sanningar, se även fake news.

Ordet fejkade nyheter var en del av nyordslistan 2017 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder fejkade nyheter ungefär falska nyheter eller fejknyheter, men är även synonymt med exempelvis "fake news". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fejkade nyheter. Vår databas innehåller även en engelsk översättning till fejkade nyheter.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Engelsk översättning av fejkade nyheter

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen fejkade nyheter.


Mer information om fejkade nyheter

Andra sätt att lära sig mer kring vad fejkade nyheter betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fejkade nyheter samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fejkade nyheter för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till fejkade nyheter, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om fejkade nyheter

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fejkade nyheter synonymt med både falska nyheter och fejknyheter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.