Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dynasti

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till dynasti.


Vad betyder dynasti

Sett till sina synonymer betyder dynasti ungefär släkt eller kungaätt, men är även synonymt med exempelvis "kungahus" och "härskarätt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dynasti. Vår databas innehåller även sju böjningar av dynasti, fem exempelmeningar på hur ordet dynasti kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dynasti

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dynasti.


Exempelmeningar för dynasti

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dynasti kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Detta öppnade för feodal splittring, eftersom en särskild dynasti konsoliderades inom varje landområde.  
 2. Taejo som betyder den store stamfadern och det blev också namnet för nästa dynasti som inleddes år 1392.  
 3. Userkaf var den första faraonen under Egyptens femte dynasti i Gamla riket som härskade omkring 2500–2490 f.  
 4. Den engelska tronföljden gick genom henne, efter att hennes brors dynasti slutade med hans barnlösa dotter Elisabet I.  
 5. I februari 1853 drog de upproriska in i det erövrade Nanjing, som befästes och gjordes till residens för deras dynasti.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dynasti

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dynasti.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dynasti" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dynasti förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om dynasti

Andra sätt att lära sig mer kring vad dynasti betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dynasti är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dynasti

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för dynasti i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dynasti synonymt med både släkt och kungaätt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.