Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kungahus

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till kungahus.


Vad betyder kungahus

Sett till sin synonym betyder kungahus ungefär dynasti, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kungahus. Vår databas innehåller även fyra böjningar av kungahus, fem exempelmeningar på hur ordet kungahus kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kungahus

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kungahus.


Exempelmeningar för kungahus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kungahus kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Även flera statslösa kungahus var representerade, bland andra Greklands, Serbiens, Bulgariens och Rumäniens.  
 2. Regimkritiska thailändare har det senaste dygnet visat sitt missnöje med landets politiska styre och kungahus.  
 3. Kondoleanserna till den brittiska kungafamiljen strömmar in efter prins Philips bortgång från världsledare och från andra kungahus.  
 4. De såg det som orimligt och orättvist och ville kämpa emot, säger Tom Bradby i dokumentären “Harry & Meghan: ett kungahus i kris?  
 5. Eftersom Henrik VII var den första monarken av ett nytt kungahus, var det viktigt för honom att skaffa sig allianser och visa på sin status.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kungahus" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kungahus förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kungahus

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar kungahus.


Mer information om kungahus

Andra sätt att lära sig mer kring vad kungahus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kungahus är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kungahus

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för kungahus i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dynasti synonymt med kungahus, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.