Synonymerna.se logotyp

Synonymer till startslaget

 

Synonymer till startslaget

Engelsk översättning av startslaget

 • first shot, first stroke, drive (golf)

Exempelmeningar för startslaget

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet startslaget kan användas.

 1. Efter startslaget spreds golfarna ut till respektive starthål, medan Henrik drog sig tillbaka för att njuta av tävlingarna.
 2. Redan innan det utsatta startslaget för festen hade två av deltagarna kastat in handduken.
 3. Äntligen har startslaget gått för bygget av Centralsjukhusets översvämningsskydd.
 4. Beteckningen "hole-in-one" avser ett hål som avslutas redan i och med startslaget från den ursprungliga utslagsplatsen.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för startslaget

Sökvolymen för startslaget är ca. 10 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 10 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om startslaget

Vi har totalt två synonymer till startslaget, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för startslaget, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda startslaget i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad startslaget betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till startslaget. Exempelvis kan man söka efter andra ord för startslaget samt även hur man stavar till startslaget. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av startslaget eller en mer djupgående förklaring av startslaget egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till startslaget är att leta efter antonymer till startslaget, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om startslaget

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för startslaget i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är startslaget synonymt med både drive och första slaget, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)