Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till diffust

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till diffust.


Vad betyder diffust

Sett till sina synonymer betyder diffust ungefär abstrakt eller odefinierbart, men är även synonymt med exempelvis "oexakt" och "oklart". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till diffust. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet diffust kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för diffust

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet diffust kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Subrata Mitras teknik att låta ljuset studsa mot tyg var för att skapa en diffust realistiskt ljus var banbrytande.  
  2. McKinley-massivet dominerar vyn från styrbords fönstergluggar och vi kommer sedan ut över ett diffust slättland, som avbryts av några lägre berg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "diffust" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet diffust förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till diffust

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar diffust.


Mer information om diffust

Andra sätt att lära sig mer kring vad diffust betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av diffust är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om diffust

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för diffust i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är diffust synonymt med både abstrakt och odefinierbart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.