Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till demonstrativ

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till demonstrativ.


Vad betyder demonstrativ

Sett till sina synonymer betyder demonstrativ ungefär öppen eller öppenhjärtig, men är även synonymt med exempelvis "ostentativ" och "skrytsam". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till demonstrativ. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av demonstrativ samt tre exempelmeningar på hur ordet demonstrativ kan användas i en mening.


Böjningar av demonstrativ

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet demonstrativ.


Motsatsord till demonstrativ

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till demonstrativ.

behärskad, reserverad


Exempelmeningar för demonstrativ

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet demonstrativ kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ur axiom som vi erhållit på detta sätt kan man sedan bevisa omdömen av den andra arten, som därigenom får demonstrativ visshet.  
  2. Existens-omdömena har antingen intuitiv visshet (om vår egen existens) eller demonstrativ (om Guds existens) eller också genom analogislut en hög grad av sannolikhet (om andra personers existens).  
  3. Omdömena av den fjärde arten har varken intuitiv eller demonstrativ visshet och kan, eftersom de grundar sig på enskild erfarenhet, aldrig nå rangen av allmängiltiga och nödvändiga (ofrånkomliga) sanningar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till demonstrativ

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar demonstrativ.


Mer information om demonstrativ

Andra sätt att lära sig mer kring vad demonstrativ betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av demonstrativ är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om demonstrativ

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för demonstrativ i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är demonstrativ synonymt med både öppen och öppenhjärtig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är behärskad en antonym till demonstrativ.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.