Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till miljondel

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till miljondel fördelade på två ordgrupper.

mikro

parts per million, förkortning
ppm


Vad betyder miljondel

En miljondel är räkneordet för talet \(10^{-6}\). Vanligen brukar man använda prefixet mikro (\(\mu\)) för att benämna tal med storleksordning en miljondel, t.ex. 1 \(\mu Hz\) = 1 mikrohertz = \(10^{-6}\) Hertz.


Sett till sina synonymer betyder miljondel ungefär mikro, men är även synonymt med exempelvis "ppm". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till miljondel. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet miljondel kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-08-15


Exempelmeningar för miljondel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet miljondel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. De känsliga instrumenten gör det möjligt att detektera skillnader i ljusstyrka på mindre än en miljondel.
 2. Av all informationen från sinnesorganen är vi faktiskt bara medvetna om cirka en miljondel, vilket är en försvinnande liten delmängd.
 3. En pikometer är en miljondel av en miljondel av en meter, vilket är någonting extremt litet.
 4. 1 ppm är en miljondel, 5 ppm är fem miljondelar och så vidare.
 5. Kostnaderna för vissa komponenter ligger nu på en miljondel av de nivåer de låg på för så lite som 30 år sedan.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av miljondel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet miljondel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "miljondel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet miljondel förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till miljondel

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar miljondel.


Mer information om miljondel

Andra sätt att lära sig mer kring vad miljondel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för miljondel samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av miljondel för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till miljondel, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om miljondel

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för miljondel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är miljondel synonymt med både mikro och ppm, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.