Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till delar

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till delar.

andelar, avskiljer, bitar, dividerar, kapar, klyver, särar, separerar, skiljer, splittrar, styckar, tudelar, uppdelar


Vad betyder delar

Sett till sina synonymer betyder delar ungefär andelar eller avskiljer, men är även synonymt med exempelvis "bitar" och "dividerar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till delar. Vår databas innehåller även en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av delar

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet delar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "delar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet delar förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till delar

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar delar. Här kommer de tio första.


Mer information om delar

Andra sätt att lära sig mer kring vad delar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för delar samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av delar för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till delar, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om delar

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för delar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är delar synonymt med både andelar och avskiljer, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.