Synonymerna.se logotyp

Synonymer till byta

 

Synonymer till byta

Engelsk översättning av byta

  • exchange, change

Sökvolym på internet för byta

Sökvolymen för byta är ca. 2400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om byta

Vi har totalt nio synonymer till byta, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för byta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad byta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till byta. Exempelvis kan man söka efter andra ord för byta samt även hur man stavar till byta. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av byta eller en mer djupgående förklaring av byta egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till byta är att leta efter antonymer till byta, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om byta

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för byta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till byta

Ord som innehåller eller liknar byta: avbytare, byta av, byta dialogspråk, byta fjädrar, byta fot, byta religion, byta skepnad, byta ut, förbyta, plötsligt byta ståndpunkt, utbyta


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är byta synonymt med både förändra och skifta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)