Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till utbyta

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till utbyta.


Vad betyder utbyta

Sett till sina synonymer betyder utbyta ungefär växla eller utväxla, men är även synonymt med exempelvis "byta" och "byta ut". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utbyta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet utbyta kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för utbyta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utbyta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Syftet med vänorterna är enligt Helsingborgs stad att utbyta erfarenheter och genomföra gemensamma projekt.  
 2. Framme vid bron beordrade Scheel sina trupper att sitta av och trupperna började utbyta musköteld från vardera sida av ån.  
 3. Migration, jobb, tillväxt och säkerhetsfrågor är ämnen som står högt på dagordningen där länderna anses kunna utbyta erfarenheter.  
 4. Samarbeten med flera av landets animationsutbildningar ger studenter möjlighet att visa sina filmer, träffas och utbyta erfarenheter.  
 5. Samtidigt bekräftar Londonpolisen att man kommer att utbyta underrättelseinformation med USA, trots läckorna i samband med Manchesterdådet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utbyta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utbyta.


Närmeord till utbyta

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar utbyta.


Mer information om utbyta

Andra sätt att lära sig mer kring vad utbyta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utbyta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utbyta

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för utbyta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utbyta synonymt med både växla och utväxla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.