Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till byggnation

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till byggnation.


Vad betyder byggnation

Sett till sina synonymer betyder byggnation ungefär anläggande eller anläggning, men är även synonymt med exempelvis "byggande" och "bygge". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till byggnation. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet byggnation kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för byggnation

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet byggnation kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Smedjebackens kommun kommer att erbjuda ett privatföretag mark för byggnation. Men nu protesterar grannarna mot den tänkta placeringen. .  
 2. Galeaserna Antelope, Hart, Bull och Tiger var fortfarande under byggnation i mars 1546 och Hart sjösattes inte förrän i oktober det året.  
 3. Problemet löstes när ägaren till Hakarps säteri, generaltullinspektör Nils Arvidsson Hägerflycht, åtog sig att bekosta den nya kyrkans byggnation.  
 4. Point Hyllie är en ny skyskrapa som just nu är under byggnation, Malmös nya konserthus planeras bli minst 70 meter högt och flera nya höga byggnader har föreslagits.  
 5. Huvuddelen i detta var Åre bergbana med tillhörande kälkbacke och Fjällstugan (nuvarande Hotell Fjällgårdens föregångare), som invigdes den 7 mars 1910 efter två års byggnation.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av byggnation

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet byggnation.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "byggnation" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet byggnation förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till byggnation

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar byggnation.


Mer information om byggnation

Andra sätt att lära sig mer kring vad byggnation betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av byggnation är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om byggnation

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för byggnation i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är byggnation synonymt med både anläggande och anläggning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.