Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till oberättigad

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till oberättigad.


Vad betyder oberättigad

Sett till sina synonymer betyder oberättigad ungefär obefogad eller omotiverad, men är även synonymt med exempelvis "otillåten". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oberättigad. Vår databas innehåller även två böjningar av oberättigad.


Böjningar av oberättigad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oberättigad.


Mer information om oberättigad

Andra sätt att lära sig mer kring vad oberättigad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oberättigad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oberättigad

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för oberättigad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oberättigad synonymt med både obefogad och omotiverad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.