Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tillverkning

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till tillverkning.


Vad betyder tillverkning

Sett till sina synonymer betyder tillverkning ungefär framställning eller manufaktur, men är även synonymt med exempelvis "produktion" och "framställa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tillverkning. Vår databas innehåller även sju böjningar av tillverkning, fem exempelmeningar på hur ordet tillverkning kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tillverkning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tillverkning.


Exempelmeningar för tillverkning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tillverkning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men det italienska jeansföretaget har börjat ställa om till en mer miljövänlig tillverkning av jeans.  
 2. Jag Gabrielsson, som beslutat försöka igångsätta en tillverkning av automobiler i Sverige, erbjuder G.  
 3. Ammoniumnitrat är ett vanligt ämne i konstgödsel, men förekommer också vid tillverkning av sprängmedel.  
 4. Vad som hittills är känt är att Iran upphörde med sin tillverkning av kärnvapen år 2004, enligt Robert E.  
 5. Det gäller också utvecklingen och tillverkning av elbilar, och förarlös teknik för bilar och andra fordon.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tillverkning

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet tillverkning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tillverkning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tillverkning förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tillverkning

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar tillverkning.


Mer information om tillverkning

Andra sätt att lära sig mer kring vad tillverkning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tillverkning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tillverkning

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för tillverkning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tillverkning synonymt med både framställning och manufaktur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.