Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till box

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till box.


Vad betyder box

Sett till sina synonymer betyder box ungefär bås eller låda, men är även synonymt med exempelvis "förvaringslåda" och "ask". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till box. Vår databas innehåller även sex böjningar av box, tre exempelmeningar på hur ordet box kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av box

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet box.


Exempelmeningar för box

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet box kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Österrike försöker etablera spel utanför offensiv box, Nordmakedonien har fått energi efter kvitteringen.  
  2. The company has the past two years funneled large amounts of euros to crypto exchange companies, letter box companies and Maltese banks.  
  3. Mitt under den aktiva konsertperioden släppte Slayer i november 2003 samlingsboxen Soundtrack to the Apocalypse, en box fylld med tre CD-skivor och en DVD.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av box

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet box.


Närmeord till box

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar box.


Mer information om box

Andra sätt att lära sig mer kring vad box betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av box är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om box

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för box i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är box synonymt med både bås och låda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.