Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dråplig

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till dråplig fördelade på två ordgrupper.

festlig, komisk, mycket rolig, rolig och skrattretande

~ om någonting roligt
obetalbar


Vad betyder dråplig

Sett till sina synonymer betyder dråplig ungefär festlig eller komisk, men är även synonymt med exempelvis "mycket rolig" och "rolig och skrattretande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dråplig. Vår databas innehåller även tre böjningar av dråplig samt en engelsk översättning.


Böjningar av dråplig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dråplig.


Engelsk översättning av dråplig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dråplig.


Närmeord till dråplig

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar dråplig.


Mer information om dråplig

Andra sätt att lära sig mer kring vad dråplig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dråplig samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dråplig för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till dråplig, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om dråplig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för dråplig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dråplig synonymt med både festlig och komisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.