Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till besynnerliga

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till besynnerliga.


Vad betyder besynnerliga

Sett till sina synonymer betyder besynnerliga ungefär bisarra eller egenartade, men är även synonymt med exempelvis "egendomliga" och "egna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till besynnerliga. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet besynnerliga kan användas i en mening.


Exempelmeningar för besynnerliga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet besynnerliga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En högt uppsatt tjänstemans besynnerliga förklaring: De måste ha lärt sig beteendet av homosexuella människor.  
  2. Nu visar dessutom ny forskning att mjölken det besynnerliga djuret producerar kan komma att användas i kampen mot antibiotikaresistenta bakterier.  
  3. Men det fanns även mycket besynnerliga mediciner som framställdes av exempelvis fett från människor och markattor eller av exkrementer från människa, häst, varg och påfågel.  
  4. När romerska riket utvidgades var det helt klart påverkat av matlagningssederna hos de förslavade folken och då man hade råd att importera de mest besynnerliga och dyra livsmedel skapades ett komplext kök.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till besynnerliga

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar besynnerliga.


Mer information om besynnerliga

Andra sätt att lära sig mer kring vad besynnerliga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av besynnerliga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om besynnerliga

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för besynnerliga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är besynnerliga synonymt med både bisarra och egenartade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.