Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rusta upp

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till rusta upp.


Vad betyder rusta upp

Sett till sin synonym betyder rusta upp ungefär restaurera, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rusta upp. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rusta upp kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för rusta upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rusta upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De anordnar därför en konsert på lördag med en insamling för att kunna rusta upp den gamla utescenen.  
  2. Hela vintern och våren 1701 tillbringade Stenbock med att uppvakta Karl XII och rusta upp sitt regemente.  
  3. Vi satsar 55 miljoner kronor på att rusta upp Levar lanthushållsskola och byggnationen av en till flygel.  
  4. Om man satsar på att rusta upp byggnader skulle förödelsen kanske inte bli lika stor, säger Daniel John Palm.  
  5. Karl XII beslutade att rusta upp sin armé för att gå österut mot sin siste motståndare, tsar Peter och Ryssland.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "rusta upp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen rusta upp förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om rusta upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad rusta upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rusta upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rusta upp

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är restaurera synonymt med rusta upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.