Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avskildhet

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till avskildhet.


Vad betyder avskildhet

Sett till sina synonymer betyder avskildhet ungefär åtskildhet eller avskilt läge, men är även synonymt med exempelvis "avstängdhet" och "ensamhet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avskildhet. Vår databas innehåller även tre böjningar av avskildhet, tre exempelmeningar på hur ordet avskildhet kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avskildhet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avskildhet.


Exempelmeningar för avskildhet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avskildhet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Till exempel, personer som lider av paruresis har svårt att urinera i reducerade nivåer av avskildhet.  
  2. Bokens delvis självbiografiska gestalt Nick Adams ger sig ut i naturen för att finna avskildhet efter kriget.  
  3. Anne Boleyn ingick i Katarinas hov och den brist på avskildhet som rådde gjorde att det var svårt att behålla hemligheter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avskildhet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avskildhet förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om avskildhet

Andra sätt att lära sig mer kring vad avskildhet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avskildhet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avskildhet

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för avskildhet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avskildhet synonymt med både åtskildhet och avskilt läge, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.