Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till isolering

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till isolering.


Vad betyder isolering

Sett till sina synonymer betyder isolering ungefär arrest eller avskildhet, men är även synonymt med exempelvis "avstängande" och "ensamhet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till isolering. Vår databas innehåller även sju böjningar av isolering, fem exempelmeningar på hur ordet isolering kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av isolering

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet isolering.


Exempelmeningar för isolering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet isolering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En utländsk besökare har diagnosticerats i Egypten och vårdas i isolering, enligt hälsodepartementet.  
 2. Särskilt många yngre personer bryter medvetet mot avstånd och isolering och riskerar nu hårdare straff.  
 3. Uppenbarligen erbjöd baskiskans isolering mitt bland indoeuropeiska språk dessutom en särskild lockelse.  
 4. Det innebär att de tidigare kraven på ytterligare testning efter inresa eller isolering i Danmark nu lyfts.  
 5. Men drömsemestern för passagerarna blev i stället isolering och ett ändlöst kryssande utan att få lägga till.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av isolering

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet isolering.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "isolering" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet isolering förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till isolering

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar isolering.


Mer information om isolering

Andra sätt att lära sig mer kring vad isolering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av isolering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om isolering

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för isolering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är isolering synonymt med både arrest och avskildhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.