Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till attefallshus

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till attefallshus fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder attefallshus

Ett attefallshus är en liten byggnad som det inte behövs något bygglov för att uppföra, och får användas som bostad. Se även bolundare.

Ordet attefallshus var en del av nyordslistan 2014 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder attefallshus ungefär komplementbyggnad eller minihus, men är även synonymt med exempelvis "friggebod". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till attefallshus. Vår databas innehåller även information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2021-01-08


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "attefallshus" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet attefallshus förekommer det i genomsnitt ca. 40500 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om attefallshus

Andra sätt att lära sig mer kring vad attefallshus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för attefallshus samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av attefallshus för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till attefallshus, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om attefallshus

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för attefallshus i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är attefallshus synonymt med både komplementbyggnad och minihus, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.