Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till berättelser

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till berättelser fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder berättelser

Sett till sina synonymer betyder berättelser ungefär historier eller noveller, men är även synonymt med exempelvis "sagor" och "skildringar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till berättelser. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet berättelser kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för berättelser

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet berättelser kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Deras berättelser om vad de upplevt i Libyen är skräckinjagande” twittrar den spanska organisationen.  
 2. Serien består av enklare berättelser med få figurer på varje sida, och riktar sig till åldern 0-5 år.  
 3. Se hyllningarna till barnen som dog på internatskolor och hör överlevares berättelser i klippet ovan.  
 4. I Koranen finns berättelser från evangelierna medtagna i något annorlunda form och ibland med tillägg.  
 5. Tolgas och Alis berättelser är omöjliga att kontrollera, men de intervjuas i timmar och är trovärdiga.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "berättelser" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet berättelser förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till berättelser

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar berättelser.


Mer information om berättelser

Andra sätt att lära sig mer kring vad berättelser betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av berättelser är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om berättelser

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för berättelser i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är berättelser synonymt med både historier och noveller, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.