Synonymerna.se logotyp

Synonymer till att vara

 

Synonymer till att vara

Sökvolym på internet för att vara

Sökvolymen för att vara är ca. 260 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 260 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om att vara

Vi har totalt två synonymer till att vara, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för att vara inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet att vara

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Närmeord till att vara

Ord som innehåller eller liknar att vara: att välkomna, att vara ärlig, att vara ensam, att vara fattig, att vara försämrad, att vara försvagad, att vara generös, att vara impopulär, att vara sinnessjuk, att värna det privata, det att välja, sätt att vara, svårt att välja mellan alternativ

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av att vara

att vara synonym
andra ord för att vara
att vara betyder
exempel att vara
att vara förklaring
definition att vara
att vara i en mening
stavning att vara
att vara annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är att vara synonymt med både att existera och att finnas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)